Het begon met het maken van kartonnen bouwsels, zoekend naar evenwicht tussen het natuurlijke en het gebouwde. Het kwetsbare wordt nog versterkt door het gebruik van houtskool en pastel op papier.

uit 2014 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Karton 1

2014

Karton 1 Chaos. Het begon met het maken van kartonnen “bouwsels” en een oude tak, zoekend naar evenwicht tussen het natuurlijke en het gebouwde.

Karton 2

2014

Karton 2 "Evenwicht" De bouwsels lijken door ze los te maken van de ondergrond te zweven. Er ontstaat een  ijle structuur.

Karton 3

2014

Karton 3 “Trappen”,  Rutger, een van mijn medekunstenaars van de Upgraders, zei tegen me; “ Trappen, weet je dat in veel van je werken trappen voorkomen?” En hij heeft gelijk. Geen idee waar dat voor staat. Hogerop komen, groeien, meer uitzicht? Leidt een trap je naar een andere plek?

Karton 4

2014

Karton 4 "De Wet" De wet als steengrijs blok, dat het leven eruit perst.

Karton 5

2014

Karton 5  Doorkijkje bananendoos Karton heeft iets kwetsbaars, iets bloots. Het doet me denken een de menselijke huid met een link naar het erotische. Niet erotisch in de sfeer van het platte pornografische, maar aan de kant van het onschuldige, onbedoelde, een kant die me raakt en die ik probeer over te brengen. Het kwetsbare wordt nog versterkt door het gebruik van houtskool en pastel op papier.  

Karton 6

2014

Karton 6  Detail bananendoos. Met de eenvoud van het beeld en de iets gekromde lijnen en de goudachtige huid probeer ik kwetsbaarheid uit te drukken. Een gewone doos, gewoon materiaal… het lijkt bijna een eerbetoon aan het gewone, niet opvallende... .   Het kwetsbare wordt nog versterkt door het gebruik van houtskool en pastel op papier. Het werk is voorzien van een passe partout en een beglaasde lijst. De uitwendige afmetingen van de lijst zijn 139x119cm.

Karton 7

2014

Karton 7  Tak en buis. Een stukje kartonnen buis. Een stukje hout. Koppeling met een wit papiertje en wat nietjes. Op de achtergrond de gebogen lijnen en de terugkerende kwetsbare huid.

Wet en Genade

2016

De wet is hier weergegeven als een grijs, onbuigzaam, scherp omlijnd blok. De genade als lichtdoorlatend, en meer natuurlijk gevormd. Hoewel oorspronkelijk niet tot deze serie behorend heb ik deze toch toegevoegd. Hiervoor zijn twee redenen, of misschien zelfs drie. - het sluit aan bij Karton 4 "De Wet" - ook hier is het contrast tussen het natuurlijke en het gemaakte - het formaat van het werk is gelijk: 120x100 cm